You are currently viewing Samtalegruppe på 1-2-3

Samtalegruppe på 1-2-3

Mange lurer på hva en samtalegruppe hos LINK egentlig er, og det forstår vi at kan være vanskelig å få tak på. Så her skal vi forsøke å gi et litt tydeligere bilde på hva en LINK-gruppe er.

Fra begynnelsen

Første steg for å bli med i en gruppe er å opprette kontakt med oss. Allerede da må du kanskje ta første mini-steg ut av komfortsonen. Du forplikter deg ikke til noe og vi tar en kort samtale på telefon for å finne ut om tilbudet vårt er aktuelt for deg på nåværende tidspunkt. Kontakt oss ved å sende melding eller ringe 91 90 90 51, eller fyll inn skjemaet under for å bli kontaktet av oss.

Gruppeforberedende samtale

Så lenge du ikke er på utkikk etter noe annet enn vi kan tilby, så inviterer vi inn til en gruppeforberendende samtale i våre lokaler. Samtalen forgår én-til´-en, og varer som oftest i rundt 40 minutter. Her forteller vi mer om gruppene, og går gjennom verktøyene våre. I samtalen behøver du ikke fortelle noe om hvorfor du ønsker å delta. Kun dersom du har ønsker for å møte andre som kommer av samme årsak som deg.

Generelt om LINK-grupper

I hovedsak består LINK-grupper av deltakere som kommer til oss av forskjellige årsaker, dvs. generelle grupper. Samtidig vet vi at mange ønsker å møte andre som har samme problemstilling/diagnose/opplevelse/situasjon e.l. Derfor tar vi i mot ønsker for gruppesammensetning. Da møter du gjerne én til to andre som har samme ønske som deg, og resten kommer av andre grunner. I tillegg oppretter vi spesifikke grupper på etterspørsel, enten fra deltakere eller fra samarbeidspartnere. Da er gruppen satt sammen av personer med samme opplevelse, diagnose, situasjon e.l.

Oppstart av gruppen

Gruppene møtes én gang i uken og snakker i to timer. Så snart vi har 5-8 personer som har mulighet til å møtes til samme tidspunkt – så starter vi grupper. Noen ganger får vi grupper kjapt i gang. Dersom deltakere har mange ulike ønsker for både sammensetning og tidspunkter, så kan det ta litt lengre tid. Normalt starter vi grupper minst en gang i måneden, noen ganger flere grupper pr.mnd.

Du bestemmer

I en LINK-gruppe tar du ting i ditt eget tempo. Du forteller om det du selv ønsker og snakker om det du har behov for å snakke om der og da. Du hjelper de andre deltakerne ved å lytte, og støtte de i deres prosess. Vi igangsettere er kun med gruppen i oppstarten. Da bistår vi dere med å bli kjent, trygge og gir dere verktøy for kommunikasjon og bevisstgjøring. Deretter er det gruppen som sammen bestemmer hvordan dere vil ha det i deres gruppe. Du deltar så lenge du selv ønsker.

Ut av komfortsonen

Noen ganger må man ut av komfortsonen for å få det bedre. Ta kontakt for å høre mer om oss og vårt tilbud!

Husk å sjekke junk-mailen din for svar